Welke waterijsjes bevatten de minste calorieën?

De lente is nu al heerlijk begonnen en ik krijg steeds meer zin in een ijsje. Mijn zoontje had last van zijn keeltje en wat helpt er beter dan een lekker waterijsje. Ik zocht wat waterijsjes op, maar hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in? Dit zijn de ijsjes met lekker weinig calorieën!

Raket ijsje 40 KCAL.
Het ijsje heeft de smaken ananas, framboos en sinaasappel. Ik dacht vroeger altijd dat de gele eerder een combinatie was met citroen. De Raket is een klassieke ijsje en is ook nog eens het meest gelikte ijsje van Nederland.

Dubbellikker 41 KCAL
Twee ijsje voor de prijs van één. Vroeger leek het natuurlijk of je gewoon twee ijsjes kreeg. Ik brak ze dan ook altijd voordat ik ze op at. Ik denk dat ik de rode variant, zwarte bes, het lekkerste vond. Al dacht ik overigens dat de groene appel was. Ik zocht het op en ik had het ook bij dit ijsje mis. De smaken die altijd in de doos zitten zijn: sinaasappel, zwarte bes, citroen en de groene is tutti frutti

Peren ijsje 50 KCAL
Wie is er niet mee opgegroeid. Ook dit ijsje is een echte klassieker. Een perenijsje is gemaakt van 20% pure perenpuree en bevat ook nog eens vitamine C. Een goed excuus om er eentje lekker op te eten.

Split 65 KCAL
Een split heeft vanille-ijs met een frisse laag sinaasappelwaterijs eromheen. Zuur en zoet door elkaar en dus heel lekker. Het is net iets anders dan een echt waterijsje, dus om te variëren is zo’n ijsje natuurlijk super lekker.

Wat doen de Calippo, Solero en de Twister in calorieën? Nou deze drie bevatten alle drie 99 KCAL. Dit is overigens nog niet mega veel als je het vergelijkt met de ijsje met de meeste calorieën. Je kan ook zelf ijsjes maken, maar hoeveel KCAL er dan in zit hangt af van welke producten je gebruikt, bijvoorbeeld fruit, yoghurt of limonade. Ik heb alleen de kant en klare ijsjes op een rijtje gezet. Misschien wel leuk om lekkere zelfgemaakte ijsjes recepten online te zetten. Lijkt jullie dat leuk? Ik ga in ieder geval al stiekem even kijken naar leuke recepten.
En nu lekker genieten van het mooie weer en een lekker ijsje.

Liefs,

Nikki [themify_icon icon=”fa-star” link=”http://”]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.