Slagroomtruffels

Slagroomtruffels is iets wat ik eigenlijk niet kon, ik wist wel wat het was maar niet hoe het smaakte, totdat John het een keer aan me liet proeven. Ik vond het wel lekker maar niet top. Ik lust pure chocolade, maar het is niet mijn favoriete smaak chocolade. Ik heb gezocht op het internet naar het recept en het met melk chocolade gemaakt. Stiekem vind ik het lekkerder dan die uit de supermarkt. De eerste keer dat ik het maakte raakte het in de schift. Ik denk dat het door tempratuurverschillen kwam van de producten. Let daar dus goed op.

Wat je nodig hebt

125 g boter
125 g poedersuiker
75 ml slagroom
1 el vanillesuiker
200 g melk chocolade
100 g cacaopoeder
cocktailprikkers

Bereidingswijze

Ik heb eerst alleen de boter gemixt en de slagroom, suiker en vanillesuiker in een andere kom geklopt. Vervolgens heb ik de boter beetje bij beetje toegevoegd aan het slagroommengsel. Mix het goed door elkaar totdat het een romig mengsel is. Ik heb de vulling in een siliconenvorm gedaan die speciaal zijn voor bonbons, maar je kan ook je vulling in een spuitzak doen en dan bolletjes spuiten. Steek er vervolgens cocktailprikkers in en zet het in de vriezer. Als het mengsel bevroren is, de truffels hebben bij mij er ongeveer 4 of 5 uur erin gezeten.
Smelt vervolgens de chocolade au bain-marie en doe wat cacaopoeder in een kommetje.
Dompel eerst de truffel in de chocolade. Als er wat teveel chocolade opzit kan je de cocktailprikker een beetje heen en weer bewegen zodat het overtollige eraf valt.
Vervolgens zet je de truffel in de cacao en laat dan de chocolade weer hard worden. Haal voor het serveren de prikker eruit.

Eet Smakelijk!!

Liefs,

Nikki [themify_icon icon=”fa-star” link=”http://”]

 

Dit artikel is in december 2016 geschreven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.