Recept: Witte Rocky Road

Niet iedereen kent Rocky Road, maar ik zag het al vaker voorbij komen en was echt benieuwd naar de smaak. Ik laat mijn recept zien, de bereidingswijze en de uiteindelijke beoordeling over Rocky Road.
Rocky Road komt oorspronkelijk uit Australië en kan je op verschillende manieren maken. Het is eigenlijk chocolade met allemaal lekkers erin verwerkt. Ik vind alle soorten chocolade lekker, maar de mannen houden meer van witte chocolade en daarom maakte ik Rocky Road met witte chocolade. We aten het voor de televisie bij de intocht van Sinterklaas in Zaanstad. Ik maakte het gewoon door te kijken wat andere in hun Rocky Road stoppen en maakte het met Sinterklaassnoepgoed. Zelf vind ik bepaalde snoepgoed in Rocky Road niet lekker, maar dat is voor ieder anders natuurlijk. Dit waren de ingrediënten die ik in de witte Rocky Road had gedaan.

Benodigdheden
300 gram van jouw favoriete chocolade; puur, melk of wit
Handje kruidnoten
Schuimpjes
tum tum
spekjes/marshmallow
chocolade kruidnoten

Bereidingswijze
Smelt je chocolade au bain marie totdat alles vloeibaar is geworden.
In veel recepten word er nog 125 gram roomboter erin gedaan, maar dat vond ik niet bij witte chocolade passen. Die heb ik dan ook weggelaten.
Laat de chocolade iets kouder worden en hak de marshmallows en schuimpjes in kleinere stukjes. Meng vervolgens alles samen met de chocolade, maar laat wel wat snoepgoed achter ter decoratie op de bovenkant. Giet vervolgens alles in een vorm. Zelf had ik gekozen voor een hartjesvorm. Deze vorm was overigens helemaal bekleed met bakpapier, zodat de chocolade niet aan de vorm blijft plakken. Decoreer de bovenkant al met het overgebleven snoepgoed, zodat het er lekker aan vast blijft plakken. Laat vervolgens het mengsel 2 uurtjes in de koelkast weer hard worden.

Beoordeling
Ik vond het heerlijk, maar de vorm was iets te hoog. Het was dat best moeilijk om die lekker aan te snijden. Ook vond ik zelf de zachte snoepjes niet zo lekker door de Rocky Road. Wel vond ik de schuimpjes, kruidnoten en chocolade kruidnoten er lekker in. Dit verschilt natuurlijk voor iedereen. Sommige vinden marshmallows, tum tum of zelfs popcorn erin super lekker. Zelf zou ik de volgende keer wat meer kruidnoten erin verwerken en misschien wel lekker wat noten. Je kan dus echt zoveel verschillende varianten op dit recept maken. Gebruik gewoon de dingen die jij lekker vindt in de Rocky Road en succes verzekerd!!!

Eet Smakelijk!!

Liefs,

 

Nikki [themify_icon icon=”fa-star” link=”http://”]

2 gedachtes op “Recept: Witte Rocky Road”

  1. Mmm, ik ben ook dol op rocky road. We geven het ook weleens cadeau in een glazen pot!
    Met een beetje gecondenseerde melk erbij wordt het een beetje fudge-achtig en kun je het makkelijker aansnijden. Maar dunnere plakken maken werkt natuurlijk ook!

    1. Oh ja, dat klinkt ook goed om het met gecondenseerde melk te doen. Dat ga ik de volgende keer zeker doen, bedankt voor de tip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.