Recept: Pulled Chicken

Pulled Pork kennen we bijna allemaal, al heb ik dat zelf nog nooit gegeten. Ik eet vrij weinig tot geen varkensvlees, omdat ik dat niet heel lekker vind. Kip daarentegen eet ik wel graag, maar pulled chicken heb ik nog nooit gegeten en/of gemaakt. Ik kwam dit recept tegen via Instagram en heb het meteen gemaakt. De foto’s zijn niet heel professioneel, maar de smaak is echt top!

Benodigdheden voor 6 personen
1 kilo kipfilet
Scheutje olijfolie
6 waldkorn bollen of Italiaanse bollen
1 bouillon blokje
2 tenen knoflook
4 eetlepels ketjap
2 eetlepels sweet chilisaus
2 eetlepels honing
Plakjes komkommer
6 gekookte eieren
2 rode uien
Knoflooksaus

Bereidingswijze
Kook de kip samen met een bouillonblokje totdat de kip net gaar is. Ik laat de kip altijd iets afkoelen en pluk de kip dan met 2 vorken uit elkaar. Kook de eieren gaar en snijd de komkommer en uien in plakjes. Je kan de knoflooksaus zelf lekker maken of gemakkelijk kant en klaar kopen.
Verhit een scheutje olijfolie in de pan en voeg de kip toe. Voeg daar de knoflook, ketjap, sweet chilisaus en honing aan toe. Als dit goed gemengd is kan je het vuur uit zetten. Ik voeg iets meer ketjap en sweet chilisaus toe, dus proef het mengsel en kijk of jij ook wat meer wilt toevoegen.
Nu kan je je broodje lekker gaan maken. Je zou ook nog eventueel wat sla, knapperige bacon of geraspte kaas eraan kunnen voegen. Ook kan je het broodje vervangen door wraps.

Eet Smakelijk!!!

Liefs,

Nikki [themify_icon icon=”fa-star” link=”http://”]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.