Recept: Ouderwets Aardappel Idee

Ken jij het nog? Aardappelblokjes in een zakje met kruiden, schudden en in de oven doen. Het was hier echt een populair gerecht, maar helaas is het nergens meer te vinden. Wij zijn een aantal verschillende supermarkten afgegaan maar konden het niet meer vinden. Is het bij jou wel te koop, laat het dan zeker even weten in een berichtje. Met het maken van een weekmenu dachten we: kunnen we het niet zelf maken? Wij gingen op zoek op het internet en maakte onze eigen variant. Ik heb deze mix nog maar één keer gemaakt, maar het was al een succes. Wat ik daarvoor gebruikte vind je hieronder….

Benodigdheden voor 4 personen
– 800 gram aardappeltjes
Ik schilde zelf de aardappels en kookte ze even. Je kan ook natuurlijk kant en klare aardappels kopen.
– Flinke scheut olijfolie.
Om een krokant korstje te krijgen is olijfolie wel nodig. Het moet natuurlijk niet druipen van de olie. Ik heb ongeveer twee eetlepels gebruikt.
– 2 theelepels knoflookpoeder
– 2 theelepels uienpoeder
– 2 theelepels tijm
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel rozemarijn
– peper en zout
– bakpapier

Bereidingswijze
Schil de aardappel en snij deze in kleine stukjes. Kook ze heel even gaar, ongeveer 10 min, en giet de aardappels goed af.
Ondertussen maak je een kruidenmengsel van de olijfolie, knoflookpoeder, uienpoeder, tijm, basilicum, rozemarijn, peper en zout.
En verwarm de oven voor op 190 graden.
Ik had zelf de aardappels in de middag gekookt en in de avond mengde ik het kruidenmengsel en de aardappels met elkaar.
Het mengsel kan in de oven voor ongeveer 25 minuten, totdat ze lekker bruin en krokant zijn.
Ik heb zelf de aardappels nog een keer gedraaid, zodat alle kanten een lekker kleurtje kregen.

Eet Smakelijk!!

 

Liefs,

Nikki [themify_icon icon=”fa-star” link=”http://”]

1 gedachte op “Recept: Ouderwets Aardappel Idee”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

code