Recept: Librije’s gehaktballen

Ik ben echt geen fan van een gehaktbal. Mij doe je er echt geen plezier mee en daarom eten we het eigenlijk best weinig. Ik wilde toch wat experimenteren met een gehaktbal en struinde het internet af op een lekker recept. Ik kwam het recept van de librije’s gehaktballen tegen en die zijn echt top. Dit staat natuurlijk niet bij hun op de kaart, maar is voor tijdens de personeelsmaaltijd.

Benodigdheden voor 4-6 gehaktballen:
400 gr rundergehakt
300 ml runderbouillon
2 kleine eieren
80 gr paneermeel
2 el grove mosterd
2 el ketjap manis
1 tl zout
1 tl cayennepeper, ik doe zelf iets minder zodat het niet te pittig is voor Jessie-James
50 gr roomboter

Bereidingswijze:
Meng het gehakt met de specerijen, mosterd, ketjap, eieren en paneermeel. Is het te nat? Voeg er dan nog een beetje paneermeel bij. Het mengsel moet wel plakkerig aanvoelen en maak er gehaktballen van. Je zou er voor kunnen kiezen om de gehaktballen een half uurtje in de koelkast te leggen, maar ik braad ze meestal meteen.
Smelt de roomboter en braad de gehaktballen goudbruin en voeg daarna de runderbouillon toe aan de gehaktballen. Nu kan je de gehaktballen ongeveer 45 min gaar laten worden in de pan met een deksel erop.

 

 

 

 

Zo makkelijk kunnen heerlijke gehaktballen zijn. Eet Smakelijk!!

 

Liefs,

Nikki [themify_icon icon=”fa-star” link=”http://”]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.