Pomme Duchesse

Aardappels vind ik best lekker behalve in gekookte vorm en puree. Wij eten dan ook vrij weinig een gekookte aardappel en geen puree. Wat we wel af en toe warm maken is pomme duchesse. Dit is voor mij echt een kerstding. Altijd met kerst stond dat op tafel bij ons. Of we nou gingen gourmetten of een drie gangen diner hadden, pomme duchesse stond altijd op tafel. Een tijdje geleden kwam ik op het idee om het zelf te maken. En ja daar ging ik weer aan de slag samen met Jessie-James. Ik heb de pomme duchesse niet gefrituurd maar ze afgebakken in de oven.

Wat heb je nodig
– 1 kilo aardappelen
– peper
– zout
– 100 gram boter
– mespuntje nootmuskaat
– 1 ei
En wat nog meer
– spuitzak met kartelspuitmondje
– stamper

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op.
Stamp de aardappelen tot een puree voeg ook ondertussen het ei en de boter toe. Het moet een smeuïg mengsel worden. Is dit nog niet het geval, voeg dan wat kookvocht toe totdat het lekker smeuïg is. Breng alles op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verwarm ondertussen de oven op 190 graden.
Schep de puree in de spuitzak en spuit rozetten op het bakpapiertje. Bak de pommes duchesse in ongeveer 25 minuten af totdat ze goudbruin zijn geworden.

Eet smakelijk!!

Liefs,

Nikki [themify_icon icon=”fa-star” link=”http://”]

 

Dit artikel is gemaakt in december 2016

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.