Pangsit

Mijn vader komt uit Indonesië en ben van jongs af aan opgegroeid met Pangsit. Het is een eigen variant op Pangsit. Wij noemen het ook wel Pangsit 2.0. Op elke verjaardag en met de decembermaand kwam het altijd in grote aantallen op tafel. In mijn herinnering zaten mijn ouders de avond ervoor altijd lekker te vouwen en waren ze al alles aan het voor bakken voor de volgende dag. Je haalt uit dit recept ongeveer 20 stuks.
Wat je nodig hebt
350 gram Gehakt
1 Boemboe voor babi ketjap van conimex
300 gram Fijn gesneden groenten; prei, wortel, paprika, ui wat bloem om te bestuiven
1 theelepel Sambal
1 pak Bladerdeeg maar kan ook met bijvoorbeeld filodeeg

Bereidingswijze
Gehakt bak je rul en breng het op smaak met peper, zout en sambal. Je kan zelf kiezen of je het pittig wilt hebben of misschien wel extra pittig. Vind je pittig niet lekker, laat dan de sambal wegvallen. Voeg vervolgens de groenten toe en bak die lekker mee. Als de groenten wat zachter is geworden dan kan je de Boemboe toevoegen. Roer het lekker door elkaar en laat het nog even pruttelen. Als je mengsel klaar en op smaak is laat het dan afkoelen. Ik doe het meestal in een kom samen met wat keukenrol zodat het kan uitlekken.
Het bladerdeeg hoeft niet helemaal ontdooid te zijn als je het gaat gebruiken. Snij de bladerdeeg schuindoor zodat je twee driehoeken hebt.
Als het gehakt mengsel is afgekoeld kan je beginnen met vullen. Vul een driehoek en vouw het dicht, wilt het bladerdeeg niet plakken doe dan op de randen een klein beetje water. Als je pakketje dicht is kan je op de randen nog een keer met een klein vorkje streepjes maken. Dit is leuk voor de decoratie, maar je plakt dan ook nog eens je pakketje beter dicht.
Als je alles hebt gevuld kan je ze in de oven doen totdat het bladerdeeg goudbruin is.

Eet Smakelijk!!

Liefs,

Nikki [themify_icon icon=”fa-star” link=”http://”]

 

dit artikel is geschreven in december 2016

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.