Oreo Chocolade Tulband

Ik zocht een leuke taart voor de trouwdag van mijn ouders. Ik kwam bij Laura’s Bakery terecht en zag de oreo chocolade tulband. Die moest ik natuurlijk ook maken samen met Jessie-James. Het recept heb ik iets aangepast. Laura heeft 170 gram pure chocolade gebruikt. Ik heb zelf 85 gram pure chocolade gebruikt en 85 gram melk chocolade. Ik was namelijk bang dat het te puur zou gaan smaken en niet iedereen houdt van pure chocolade. Je hebt een tulband bakvorm van 25 cm nodig. Ik had een kleinere maat en heb nog wat muffinvormpjes gevuld.

Wat je nodig hebt:
– 70 gram cacaopoeder
– 85 gram pure chocola
– 85 gram melk chocola
– 180 ml kokend water
– 250 gram zure room
– 210 gram bloem
– 1 tl baking soda
– snuf zout
– 150 gram boter
– 450 gram lichtbruine basterdsuiker
– 1 el vanille extract
– 5 eieren
– 15 Oreo’s

Voor de topping
– 175 gram witte chocola
– 4 of 5 Oreo’s

Bereidingswijze
Je hebt 3 kommen nodig. Doe in een hittebestendige kom de cacaopoeder en de melk chocolade en pure chocolade. Giet er kokend water overheen en roer het mengsel tot de chocolade helemaal gesmolten is. Laat het nu afkoelen tot kamertempratuur en voeg vervolgens de zure room erdoorheen. Het mengsel moet een egaal mengsel worden.
In de tweede kom voeg je de bloem, baking soda en het zout toe.
In de derde kom, de grootste kom, doe je de boter, suiker en vanille extract en meng dit tot een romig mengsel. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe.
Voeg de eerste kom met het chocolade mengsel en de tweede kom met het bloem mengsel bij het mengsel met boter, ei, suiker en vanille extract. Dit moet een romig beslag worden.
Hak vervolgens de oreo’s in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan het beslag.
Stort het beslag in een ingevette tulband bakvorm en bak het voor 60 minuten op 180 graden. Bij mij ging het best hard in de oven dus heb ik de oven na ongeveer 30 min teruggedraaid op 160 graden. De cake moet nog smeuïg van binnen blijven. Als je het gaat checken met een saté prikker dan moeten er wat kleine korreltjes blijven zitten. Laat de cake afkoelen voordat je de witte chocolade en de oreo’s ter decoratie kan strooien.
Smelt voor de topping de witte chocolade au bain marie en giet het vervolgens over de tulband heen en strooi dan ook gelijk de in stukjes gehakte oreo’s over de nog zachte witte chocolade.

Geniet en Eet Smakelijk!!

Liefs,

 

Nikki [themify_icon icon=”fa-star” link=”http://”]

Dit artikel is van december 2016

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.