Mijn Bullet Journal #1 Beginnen en Februari/Maart

Op mijn instastories zie je het af en toe voorbij komen, maar ik ben zwaar verslaafd aan mijn bullet journal. Ik was er al een tijdje naar op zoek, maar vond zo’n bullet journal echt te duur voor een experiment. Bij de Action zag ik nu voor € 1,99 eentje liggen en die moest dus mee. Wat kan je er eigenlijk mee? Je kan er alles mee doen wat je maar wilt. Je kan een bullet journal gebruiken als agenda, planner, to do list, mood tracker (bijvoorbeeld hoe je je op een dag voelt), dagboek of wat jij wilt. Er is geen voorbeeld van hoe het MOET. Het is jouw boek en jij mag en kan er mee doen wat je zelf wilt.

Beginnen
Voordat je gaat beginnen ben je een tijdje bezig om te kijken van wat wil ik nou erin, hoe moet het eruit zien, hoe maak ik het minste foutjes, wil ik tekenen of juist plaatjes plakken. Al die vragen gaan door je hoofd, maar hoe langer je jouw bullet journal laat liggen, hoe erger die gedachtes worden. Mijn advies is: Gewoon lekker beginnen. Als je mijn begin ziet en wat ik nu maak, dan is het een wereld van verschil. Langzamerhand ontwikkel je je eigen stijl een beetje en ik kan je vertellen mijn eigen stijl heb ik nog niet gevonden. Wat ik wel heb gevonden is dat ik tekenen echt super gaaf vind en dat onwijs graag doe. Ik probeer van alles te maken en te kijken wat ik leuk vind om te tekenen. Wat ik minder leuk vind is handletteren. Zelf vind ik het super gaaf om te zien, maar ik kan het gewoon echt niet. Bij mezelf vind ik het zo kinderachtig en niet mooi uitzien.

Voorbeelden van andere bullet journals:
Deze voorbeelden heb ik allemaal op pinterest gevonden. Een grote inspiratiebron voor leuke ideeën. De eerste foto is van de Nederlandse CreaChick, zij is onwijs bekend geworden in korte tijd met haar Bullet Journal video’s. Het is super leuk om de video’s op YouTube te bekijken en echt wel een inspiratie.

Mijn Bullet Journal Begin Pagina’s

Mijn Bullet Journal van Februari

Ik heb niet van alles een foto gemaakt. Ik gebruik het namelijk ook als dagboek. Ik werk wel vooruit met mijn dagboek. Je denkt waarschijnlijk huh? Op de pagina’s van mijn dagboek gebruik ik plaatjes van pinterest en erom heen schrijf ik en maak ik wat doodles. In de maand Maart hieronder zie je een indeling van hoe ik een dagboekpagina leeg heb gemaakt. Dit geldt ook voor mijn agenda. In Maart zie je hoe ik die maak, want die is nog leeg. Ik loop dus op voor, omdat ik dat heel fijn vind werken. Zo heb ik straks in een drukkere periode met Nikki Style en evenementen niet de druk om het te maken. Dan hoef ik alleen alles in te vullen.

Mijn Bullet Journal van Maart

Dit zijn mijn ingevulde bladzijden van t/m de maand maart. Ik word er super vrolijk van en vind het onwijs leuk om te doen. Het kost wat tijd, maar dat doet tv kijken, op je telefoon, een boek lezen of een andere hobby uitoefenen ook, dus af en toe een rustig momentje uitzoeken. In het begin ben je er lang mee bezig, omdat je nog zoekende bent en nog echt alles moet ontdekken. Ik merk nu al dat het steeds sneller gaat. Soms ga ik samen met mijn zoontje lekker knutselen. Hij gaat dan lekker verven of kleuren en ik in mijn bullet journal. Ook ben ik nu bezig met het uitbreiden van mijn kennis. Dat klinkt heel zwaar haha, maar ik wil beter worden in bepaalde dingen. Zo kleur ik met strepen, wil ik meer kleurverloop in een plaatje, schaduw en ga zo maar door. Ook is handletteren wel een dingetje wat ik wil leren, maar dat ga ik op een rustig moment doen, als ik de andere dingen onder de knie heb. Dit omdat ik de rust en de tijd voor handletteren wil maken.
Ik hoop jullie wat inspiratie te hebben gegeven en misschien een zetje in de goede richting om nu echt te gaan beginnen aan je bullet journal. Wat is jouw favoriete hobby op dit moment?

Liefs,

Nikki [themify_icon icon=”fa-star” link=”http://”]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.