Laatste Loodjes! Nog Maar 5 Dagen Tot De Uitgerekende Datum

Alweer de aller laatste loodjes van de zwangerschap. Op dit moment nog 4 dagen tot de uitgerekende datum. Als deze blog online komt, dan ben ik misschien al bevallen, in de weeën en anders ben ik 1 dag overtijd. Het is raar om dat zo te typen, want ik heb geen idee wanneer ons tweede wondertje kan gaan komen. Hieronder laat ik weten hoe ik de zwangerschap heb ervaren tot nu toe en natuurlijk wat foto’s…..

39 weken en 3 dagen
Ja zover ben ik nu in de zwangerschap. Ik voel me heel goed en krijg ook vaak complimentjes dat ik nog steeds zo actief ben en echt straal. Moet jullie eerlijk bekennen dat ik zwanger zijn echt heerlijk vind. Wat is het toch een mooi proces wat in je buik gaande is en wat kan ik daar elk moment intens van genieten. Ik doe in principe alles nog zelf, maar voel sinds 2 dagen dat als ik te lang zit of lig dat ik wat sneller stijf aan het worden ben. Daar klaag ik niet over hoor. Even wat beweging en het is weer verdwenen.
Jessie-James haal en breng ik elke dag en loop dus op maandag, dinsdag en donderdag 6 keer per dag heen en weer. Dit is wel echt heerlijk, want kom zo wel lekker aan mijn beweging. Tussendoor fiets ik ook nog even naar de supermarkt als dat nodig is, maar mensen om me heen vinden dat ik dat niet meer moet doen. Toch merk ik wel dat als ik even op de bank ga rusten, dat ik dan ook meteen slaapoogjes krijg haha! Soms slaap ik dan even een half uurtje en dan is de batterij voor de rest van de dag helemaal opgeladen.

Wekelijks controle
Ik heb wekelijks controle in het AMC ziekenhuis. Dit is toch wel gek, want het kan zomaar de laatste keer controle zijn. Ik ga bevallen in het AMC, omdat het in het ZMC zo slecht was gegaan tijdens de bevalling van Jessie-James. Ik heb totaal geen vertrouwen meer in dat ziekenhuis en het AMC voelt nu veel veiliger voor me. De controles zijn elke keer top en alles gaat zoals het eigenlijk behoort te gaan.

Klachten en hormonen
Deze zwangerschap ben ik wel veel meer misselijk, maar dat mag echt geen naam hebben. Voor de rest heb ik niet echt klachten die als hinderlijk gezien kunnen worden. Ik slaap nog steeds goed, alhoewel ik vaak naar de wc moet en wakker word. Gelukkig val ik daarna wel weer snel in slaap. Hormonen dat heb ik niet echt. Laatst vertelde ik aan de verloskundige dat het net lijkt of ik mannelijke hormonen heb. Nee geen huilbuien, maar kan wel soms wat feller reageren, maar dat ga ik hierna erin houden hoor haha!

Kraamverzorging
Als ik ben bevallen heb ik bewust gekozen voor geen kraamhulp. De vorige keer vond ik het vreselijk zo’n vreemde in huis en die heb ik toen ook naar huis gestuurd. Ik hou er niet van om in de watten te worden gelegd, zoals een broodje voor me smeren of een kopje thee voor me zetten. Nee dat doe ik liever zelf. Ook het naar bed sturen of zeggen dat ik het rustig aan moet doen wil ik niet horen haha! Nee laat mij maar gewoon mijn gang gaan en ik zeg zelf wel wanneer het niet gaat. En ga ik over mijn grens heen dan weet ik dat voor de volgende keer. Toch is het wel fijn als iemand even ons een handje meehelpt met de baby en met Jessie-James. Wij hebben daarom besloten om mijn moeder te vragen als kraamhulp. Zij gaat ons helpen met van alles en draait wel vaker mee in het huishouden, dus weet precies hoe of wat. Hoe dat eruit gaat zien weet ik nog niet.

Bevalling
Dit keer beval ik niet in het ZMC ziekenhuis in Zaandam, maar in het AMC ziekenhuis in Amsterdam. Dit is een bewuste keuze geweest, omdat het bij de bevalling van Jessie-James zoveel fouten zijn gemaakt. Ik heb totaal het vertrouwen in dat ziekenhuis verloren en deze keuze geeft zoveel rust. Ik zie niet op tegen de bevalling en zie ook wel weer hoe het allemaal loopt. Ook al ben ik een control freak dit kan ik goed loslaten. Dat merkte ik met de bevalling van Jessie-James. Ik kan me goed overgeven aan de situatie en pas mezelf aan de situatie. Alles in huis staat al weken klaar en dat geeft ook rust. Natuurlijk is John bij de bevalling, maar ook mijn moeder is aanwezig. Ik ben wel heel erg benieuwd hoe het dit keer gaat verlopen.

Foto’s

Dit was de laatste update van de zwangerschap.

Liefs,

Nikki [themify_icon icon=”fa-star” link=”http://”]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.