Heston Aardappelen

Heston wie?
Heston Blumenthal is een Britse top kok. Blumenthal is eigenaar van het 3-sterren-restaurant The Fat Duck in het dorpje Bray in Berkshire, door het Britse tijdschrift Restaurant in 2005 uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Ook staat Blumenthal bekend om zijn experimenten in de keuken, moleculaire gastronomie. Zo bereidt hij bijvoorbeeld verschillende ingrediënten niet in kokend water, maar in vloeibare stikstof. Naast zijn normale restaurantkeuken heeft hij daarom een ingericht laboratorium, waar hij regelmatig te vinden is.

Wij keken al vanaf het begin Masterchef Australië 2016 op SBS6. In een aantal afleveringen verspreid door het seizoen geeft de jury en gast top koks masterclasses. In 1 van de afleveringen was dat Heston Blumenthal, een favoriete kok van ons. Hij maakte een simpel gerecht met aardappels uit de oven. Zoals ik al vertelde bij het recept van Pomme Duchesse dat ik niet zo van gekookte aardappel of puree houd. Een gekookte aardappel in de oven vind ik zelf ook niet echt heel lekker. Ik had op dat moment nog geen lekkere manier gevonden om het super lekker te laten smaken. Met dit recept heb je super lekker krokante aardappels uit de oven. Het duurt even maar dan heb je zeker iets onwijs lekkers op tafel gezet. Leuk voor het kerstdiner of natuurlijk gewoon lekker op een doordeweekse dag.

Wat heb je nodig
– aardappels
– olijfolie

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij die in gelijke stukken. Spoel deze goed af met stromend water. Het zetmeel moet goed van de aardappelen af zijn. Zo worden de aardappels lekker krokant. Kook de aardappelen nu gaar tot ze uit elkaar vallen. Er moeten barsten in de aardappels komen. Giet de aardappelen na het koken af en schud ze lekker door de pan.
Laat ze vervolgens uitwasemen en drogen. Je ziet dan de barsten in de aardappel ontstaan.
Giet in een braadslede een flinke laag olie en leg daar ook de gekookte aardappelen in. Zorg ervoor dat de aardappel aan alle kanten bedekt zijn met olie. Leg de aardappel op de snijkant, dus de platte kant aan de onderkant. Je draait de aardappels wel een paar keer om.
Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de aardappels er ongeveer 40 minuten in. Draai in die 40 minuten de aardappels twee a drie keer om. Schakel na de 40 minuten de oven op 250 graden  en leg voor de laatste keer de aardappels op de snijkant. Laat vervolgens de aardappels dan nog eens 20 minuten in de oven. Je aardappels zullen goudbruin uit de oven komen.

Eet Smakelijk!!

Liefs,

Nikki [themify_icon icon=”fa-star” link=”http://”]

 

dit artikel is in december 2016 geschreven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.