3x bladerdeeg en appel

Appelflap
De klassieke appelflap is echt iets wat vaak met de feestdagen wordt gegeten. Weinig ingrediënten en een heerlijk smaakje. Je kan van dit recept 4 appelflappen maken.

Wat je nodig hebt
– bladerdeeg, 4 plakjes
– 2 appels
– 40 gram suiker
– 1 el kaneel
– ei
– eventueel 50 gram rozijnen en wat paneermeel

Bereidingswijze
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in blokjes. Voeg suiker en kaneel toe aan de appel en meng alles door elkaar. Ik deed er een beetje paneermeel bij zodat de onderkant niet te nat gaat worden tijdens het bakken. Je kan eventueel aan het mengsel ook wat rozijnen toevoegen. Vul een plakje bladerdeeg met het mengsel van appel en vouw hem dicht in een driehoek. Zorg ervoor dat de randen vrij blijven, voor het plakken. Als je er een driehoek van hebt gemaakt kan je bij de randen met een vorkje het bladerdeeg aandrukken, zodat je weet dat ze goed dicht zitten. Smeer er vervolgens wat van het opgeklopte ei overheen en vervolgens wat suiker. Bak ze nu af op 200 graden voor ongeveer 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.

Appelbol
Ik ben echt niet dol op een appelbol, maar John wel. Hij eet dat meestal met het kerstontbijt. Ik maakte het voor het eerst. Dit recept is voor 2 appelbollen.

Wat je nodig hebt
– 2 plakjes bladerdeeg
– 2 appels
– 1,5 el suiker
– 0,5 el kaneel
– ei

Bereidingswijze
Schil de appel en verwijder het klokhuis. De appel moet heel blijven, dus je kan dat het beste met een appelboor doen. Zelf hebben wij geen appelboor en heb het met een aardappelschilmesje gedaan. Voeg de suiker en kaneel bij elkaar. Leg de appel midden op een plakje bladerdeeg. Vul het gat van de appel met het suikermengsel. Vouw vervolgens alle 4 de hoeken naar elkaar toe en zorg dat het een dicht pakketje wordt. Draai de appel om zodat de gevouwen kant aan de onderkant zit. Ik heb ze in een mini bakvorm gelegd met een bakpapiertje. Bak ze nu voor ongeveer 20-25 minuten af op 200 graden totdat ze goudbruin zijn.

Appelroosje
Ik kwam dit tegen op het internet en ik dacht, die maak ik wel eventjes. Nou dat is niet helemaal waar. Het is best nog wel een klusje, maar het ziet er onwijs leuk uit. Dit is voor ongeveer 6 roosjes

Wat je nodig hebt
– 2 appel
– 2 plakken bladerdeeg
– 300 ml water
–  snufje kaneel
– 100 gram suiker
– zakje vanille suiker
– eventueel wat poedersuiker

Bereidingswijze
Roer in een pannetje het water met suiker en vanille suiker door elkaar en breng het aan de kook. Snijd de appel met of zonder schil doormidden, verwijder het klokhuis en snijd de appel in hele dunne plakjes. Leg de appels vervolgens voor ongeveer een minuut in het warme suikerwater en haal ze daarna vervolgens weer uit. Zo zijn de appels wat zachter en buigzamer. Snijd de plakjes bladerdeeg ieder in 6 reepjes en maak van 2 repen 1 lange reep door ze ongeveer een cm over elkaar te leggen en vast te maken met een beetje water. Verdeel de plakjes appel in de lengte op de repen bladerdeeg en voeg een snufje kaneel eroverheen. Rol de appel met bladerdeeg tot roosjes. Duw de onderzijden iets samen. Leg de appelroosjes op de bakplaat en bak ze voor ongeveer 20 minuten op 200 graden. Je kan ze daarna eventueel met wat poedersuiker.

Eet Smakelijk!!

Liefs,

Nikki [themify_icon icon=”fa-star” link=”http://”]

 

dit artikel is in december 2016 gemaakt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.